Als je het over impact hebt, is een veel gehoorde tegenwerping “Nederland is zo klein in vergelijking met andere landen op de wereld. Heeft het wel zin als wij circulair worden?

Het is een interessante vraag. Dat het antwoord “Ja” is mag overduidelijk zijn. In deze blogserie deel ik enkele perspectieven waarom bedrijven in Nederland juist een impact maken op het wereldtoneel van de circulaire economie. 

Hoe groot is de circulaire sector?

Groeien, we willen het allemaal. Maar wist je dat groeien in omzet en een positieve ecologische impact hand in hand gaan? We staan aan het begin van een innoverende sector die nog volop in beweging is. Maar het potentieel is groot.

Volgens het World Economic Forum is de Circulaire Economie vanaf 2025 jaarlijks zo’n 1 biljoen dollars waard. In het Engels wordt dit aangeduid met trillion. Ofwel 1.000.000.000.000, met 12 nullen dus.

Hoeveel is een trillion/biljoen? Om een beeld te geven, als je de briefjes van 100 dollar zou opstapelen zou je een toren krijgen van 1015 KM. Dat is ruim 2,5 keer zo hoog dan dat het Internationale ruimtestation om de aarde vliegt. Want die maakt de mooie kiekjes van onze planeet vanaf 400 KM afstand.

Circulaire economie wordt 1 biljoen dollars waard

Een industrie net zo groot als het grootste bedrijf ter wereld

Er is vooralsnog een trillion dollar bedrijf op de wereld op dit moment en dat is Apple. Grootmacht Amazon zit Apple op de hielen om in de ranking van “trillion dollar companies” te komen. De New York Times heeft een mooie visualisatie gemaakt hoeveel Apple nu waard is. 

Circulaire economie 1 biljoen waard in 2025

En de om terug te keren naar de circulaire economie, dat is dat is waar de circulaire sector jaarlijks naar toe gaat. Kortom, het is een aantrekkelijk groeiperspectief om nu in te stappen in de circulaire economie. 

Benieuwd naar welke stappen eerst te zetten? Wij helpen je graag om inzichten te krijgen hoe jij als ondernemer kunt starten met het verduurzamen van jouw bedrijf. 

Categorieën: Ondernemen