Beste ondernemer,

Heeft u circulaire producten of diensten?

Weten uw klanten dat ook?

Circular Marketing Solutions

Onze diensten

U bent als ondernemer of professional bezig met de circulaire economie. Maar zijn uw klanten daarvan op de hoogte? Wordt uw naamsbekendheid vergroot door jouw verhaal achter het product of dienst? Kopen uw klanten de circulaire producten of diensten? En hoe communiceert u met klanten als u een retourbeleid wilt gaan opzetten om hergebruik van materialen mogelijk te maken? De circulaire transitie heeft impact op businessmodellen, klantrelaties, processen en communicatie. 

Wij helpen Nederlandse en Belgische bedrijven die zich bezig houden met de circulaire economie met hun marketingstrategie en de uitvoering daarvan. Daarnaast dragen we kennis over en helpen we bedrijven om de eerste stappen te zetten in de transitie naar de circulaire economie.

Branding & Communicatie

Wie is uw doelgroep? Verandert uw doelgroep met uw circulaire ambities? Hoe gaat u uw stakeholders bereiken? Wat gaat u ze vertellen? Met het stellen van de juiste vragen en de praktische vertaling naar een marketingstrategie en plan van aanpak helpen wij uw bedrijfsdoelen in de transitie naar een circulaire marketingstrategie te bereiken.

Events

De luxe van het ontmoeten! Een webinar is zeer geschikt voor kennisoverdracht. Maar om mensen in beweging te krijgen is er vaak wat meer beleving nodig. Wilt u een (coronaproof kleinschalig) evenement organiseren rondom uw circulaire ambities voor uw personeel, uw relaties of voor stakeholders? Wij nemen het werk uit handen rondom de organisatie van het evenement.

Design sprints en proces decomposition

Marketingstrategie

Wat is de R-strategie van uw bedrijf en wat voor impact heeft dat op uw marketingstrategie? Verandert uw relatie met uw klanten of leveranciers? En hoe zorgt u ervoor dat u met bewustwording en activatiecampagnes dat uw klanten het gewenste nieuwe gedrag gaan vertonen?

De Circulaire wereld in 2050

Wat is de circulaire economie?

Op dit moment leven we in een liniaire economie. 

Grondstoffen worden gedelfd of geoogst. Producten worden ontworpen en gemaakt. Consumenten kopen en gebruiken producten en goederen. En gooit ze weer weg wanneer ze de producten niet meer nodig hebben of verbruikt zijn. 

Maar wist u dat er in het leven van de kinderen van nu al een tijd gaat aanbreken waarbij er een aantal grondstoffen op zijn?  We hebben geen twee aardes tot onze beschikking, op = op.

Terwijl de vraag naar producten en goederen alleen maar stijgt door de toenemende welvaart en wereldbevolking. 

Hoog tijd om eens beter te kijken naar hoe de natuur omgaat met materialen. In het natuurlijke kringloopsysteem wordt immers alles hergebruikt.

De vraag “Is of ons afval echt afval is of is het een grondstof?”, dat is een van de belangrijkste aspecten van de circulaire economie. 

MIA Subsidie 2022
0 mln
Vamil subsidie 2022
0 mln
EU GREEN DEAL subsidie
50 mld

De circulaire economie als innovatiedriver

Besparingen & kansen

De circulaire economie is een positief antwoord op de klimaatverandering. Maar voor bedrijven biedt het daarnaast nog een aantal voordelen. Het sluiten van de cirkels in samenwerking met ketenpartners kan naast een positieve maatschappelijke en ecologische impact ook een financieel aantrekkelijke ontwikkeling zijn.

  • Bespaar kosten door o.a. het reduceren van afvalstromen, het optimaliseren van processen en het energiegebruik en het verminderen van inkoopkosten van nieuwe grondstoffen door recycling.
  • Innoveer door de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten en veranderende verdienmodellen.
  • Creëer nieuwe inkomstenbronnen door de verkoop van reststromen of bijproducten.
  • Ontwikkel nieuwe afzetmarkten en bedien nieuwe doelgroepen met circulaire producten en diensten.
  • Behoud klanten en klantcontact door langere productlevenscycli en een veranderend perspectief op het eigenaarschap van grondstoffen door lease of service verdienmodellen. 

Vaak zijn er vooraf investeringen nodig om als bedrijf circulair te worden. Vanuit de EU, de overheid, vanuit provincies en gemeentes zijn er subsidieregelingen en aantrekkelijke investeringsmogelijkheden ter beschikking gesteld om bedrijven te helpen in de transitie naar de circulaire economie.

"...Het helpen van bedrijven in de transitie naar de circulaire economie is mijn drijfveer. Product en proces zijn belangrijk, maar vergeet niet om de klant mee te nemen op jouw reis naar een circulaire wereld."
Astrid Heystee
Oprichter Circular Marketing Solutions

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op

Heeft u een marketingvraagstuk over uw circulaire concept, product of dienst? Stuur een email, een berichtje via LinkedIn of neem telefonisch contact op.
We helpen u graag een stap verder!

Waarom hulp inschakelen?