Over Circular Marketing Solutions

Praktisch aan de slag als ondernemer met de circulaire economie?

Elk bedrijf is uniek. Elk vraagstuk ook. Daarom werken wij in maatwerkoplossingen.We gaan graag met u in gesprek voor een vrijblijvende offerte.

Kennisoverdracht

Kennis zet mensen in beweging. Kennis vertaald naar praktische handvaten maakt dat kennis ook wordt toegepast. Daarom starten we vaak met het eigen personeel van de onderneming. Zij zijn immers de experts op hun vakgebied. Samen zetten we de eerste stap.

Klanten als uitgangspunt

De klant centraal zetten. Vele bedrijven proberen het. Maar wat als de klant nog niet toe is aan jouw product? Behoeftes nog niet bestaan omdat de klant nog niet weet dat het bestaat? Hoe kun je dan je klanten centraal zetten? Het antwoord is testen. Designsprints zijn een middel om prototypes en ideeën snel te testen.

Advies & implementatie

Wilt u een adviesrapport wat in een bureaula terecht komt? Sorry, maar dan zijn wij niet de juiste partij voor jullie. Wij zijn van de praktijk. Experimenteren, onderzoeken en soms gewoon het lef hebben om het te doen. Leren, evalueren en opnieuw proberen. Dat is de aanpak waar wij blij van worden.

Van idee naar start-up

Ondernemen met een missie

Astrid Heystee

Eigenaar Circular Marketing Solutions

Marketingskills inzetten voor een positieve transitie

Een plaatje met daarop een visuele weergave van de materialen die tijdens het leven van een kind geboren in 2010 “op” zou raken was voor mij een trigger om me verder te verdiepen in de circulaire economie. Leergierig als ik ben heb ik daarna vele onderzoeken, casestudies en informatie verzameld en een minor Circulaire Economie van de Universiteit van Wageningen gevolgd.

Tijdens een congres sprak een ondernemer de zaal toe. Trots als hij was op zijn circulaire product en productieproces inspireerde hij de hele zaal. Hij sloot af met de zin “nu alleen nog klanten”. De marketeer in mij verbaasde zich hierover. Hoe kun je nu zoveel tijd en energie steken om je product en proces circulair te maken en als je klaar bent pas dit te gaan verkondigen aan de buitenwereld met de hoop dat de klanten vanzelf zullen komen. Als ik iets geleerd heb in de ruim 10 jaar dat ik mezelf een marketeer mag noemen, klanten komen niet vanzelf. En zeker niet als ze niet bekend zijn met het verhaal achter je product. Mijn handen jeukten en ik wilde deze ondernemer zo graag helpen met mijn marketing kennis. 

Dat moment was een van de triggers die de doorslag gaven om zelf ondernemer te worden binnen de circulaire economie. Met een plan om mijn opgedane kennis praktisch te vertalen met hands on opdrachten, kennis te delen en ondernemers te helpen met hun marketingvragen of met de allereerste stappen richting de circulaire economie te zetten. 

Circular Marketing Solutions
Kettingstraat 3
4611 PX Bergen op Zoom
+31 644649823

astrid@circularmarketingsolutions.com

KVK nummer: 72620676
BTW nummer: NL001892124B83
Bank: NL32 ASBN 0781 2562 40